Evo kako da osigurate taman ten do oktobra: Ovo je par koraka koje morate da ispoštujete
Ilustracija, Foto: Profimedia

pažnja

Evo kako da osigurate taman ten do oktobra: Ovo je par koraka koje morate da ispoštujete

Ako želite da zadržite preplanuli ten i po povratku sa mora, ovih 5 jednostavnih trikova će vam pomoći u tome

Objavljeno:

Izgled tamne, osunčane kože odavno je sinonim za savršen letnji ten. Ako želite da zadržite bronzani sjaj i po povratku sa odmora, dovoljno je da pratite nekoliko jednostavnih, ali efikasnih saveta.

Kozmetičari i dermatolozi neprestano ističu važnost zaštite kože od sunca, njene hidratacije i nege, ali takođe imaju i nekoliko ključnih trikova kako da produžite trajanje preplanulog tena.

Ako želite da vam preplanulost traje što duže, izbegavajte tuširanje toplom vodom. Vruća voda isušuje kožu, ubrzava ljuštenje i gubitak boje. Umesto toga, tuširajte se mlakom vodom i izbegavajte dugo kupanje.

Sunčanje
foto: Profimedia

Hidratacija kože

Nakon izlaganja suncu i morskoj vodi, vašoj koži je potrebna dubinska hidratacija. Koristite kreme, losione ili ulja svakodnevno, po mogućstvu dva puta dnevno. Posebno su korisni proizvodi za negu nakon sunčanja, jer pomažu u održavanju preplanulosti i regeneraciji kože.

Povećajte unos tečnosti

Nije dovoljno samo nanositi hidratantne proizvode – važno je da unosite dovoljno vode. Hidratacija iznutra produžiće život ćelijama na površini kože, čime se zadržava preplanulost.

Redovan piling

Piling uklanja mrtve ćelije i priprema kožu za bolje zadržavanje boje. Nakon pilinga, koža je sveža i čista, a vaša preplanulost će trajati duže. Preporučuje se piling svake dve nedelje.

Ishrana bogata beta karotenom

Hrana bogata beta karotenom, poput šargarepe, manga, kajsija, crvene paprike i slatkog krompira, pomaže u održavanju preplanulosti. Ovi sastojci, bogati vitaminom C, potpomažu izgradnju kolagena i produžavaju trajanje preplanulog tena.

Pridržavajte se ovih saveta i uživajte u lepom, preplanulom tenu sve do jeseni.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.